REZERVOVAŤ SI VIDEO STRETNUTIE

Sme tu pre vás

Mám záujem

Zvýhodnené ceny bytov v limitovanej ponuke!

MagazínVydrica5 MIN

Kúpou bytu ešte pred zvýšením DPH ušetríte desaťtisíce

V aktuálnom ekonomickom prostredí, kde je každé percento zľavy vítané, sa naskytá jedinečná príležitosť pre tých, ktorí uvažujú o kúpe nehnuteľnosti. Avizované zvýšenie základnej sadzby DPH z 20 na 23 % od budúceho roka totiž znamená, že ideálny čas na nákup nehnuteľnosti je práve teraz. Ušetriť 3 % totiž môžete nielen na kúpnej cene bytu, ale výrazne výhodnejšie vás vyjde aj jeho zariadenie. Ak teda túžite vo Vydrici bývať alebo v nej výhodne investovať, nezmeškajte túto príležitosť a využite aktuálnu výhodu na trhu s nehnuteľnosťami ešte dnes.

Ohlásené zvýšenie základnej sadzby DPH o 3 % sa priamo prejaví na cenách nehnuteľností, pretože developeri budú musieť započítať vyššiu DPH do svojich konečných cien. To znamená, že kupujúci už na budúci rok zaplatia za rovnakú nehnuteľnosť viac ako dnes.

Záujemcovia by mali zvážiť kúpu bytu čo najskôr, pretože aktuálne majú možnosť ušetriť na nižšej sadzbe DPH. V podstate si tým zabezpečia „zľavu“ vo výške rozdielu DPH, čo je pri väčších investíciách, ako sú nehnuteľnosti, významná úspora,“ vysvetľuje finančný riaditeľ spoločnosti Lucron Lukáš Dlugoš.

Rast cien sa však netýka iba samotnej kúpy bytu. S 3% zvýšením DPH budú totiž drahšie aj nábytok, stavebné materiály, dekorácie a, čo je tiež nezanedbateľné, aj služby spojené so zariaďovaním bytu, napr. stolárske, maliarske alebo montážne práce. Pri zariaďovaní bytu ide často o desaťtisíce eur, takže aj niekoľkopercentné zvýšenie DPH môže predstavovať významnú sumu. Preto je rozumné využiť aktuálne ceny a začať s nákupmi alebo zariaďovaním bytu ešte v tomto roku.

„Zvýšená sadzba DPH sa bude uplatňovať podľa toho, kedy bude platba uhradená, a nie podľa dátumu odovzdania bytu do užívania. Teda všetky splátky alebo úhrady časti kúpnej ceny, ktoré budú zaplatené ešte v tomto roku, sa bude vzťahovať aktuálna 20% sadzba DPH. A v budúcnosti už klienti nebudú musieť kvôli zmenenej legislatíve na tieto uhradené časti kúpnych cien nič doplácať.,“ hovorí Lukáš Dlugoš.

Vydrica ponúka zaujímavú investičnú príležitosť v prémiovom segmente

Ohlásené zvýšenie sadzby DPH vytvára ešte zaujímavejšiu cenovú úsporu v prémiovom segmente. Naviac, ak je možné okamžite začať so zariaďovaním. Takúto možnosť ponúka práve Vydrica, kde kolaudáciu prvej etapy očakávame každým dňom.

Okrem dizajnu budov a premyslených dispozícií si architekti dali záležať aj na koncepčnom riešení verejných priestorov. Dôraz kládli tiež na technické riešenia, ktoré všetkým obyvateľom zabezpečia komfort bývania aj v lokalite plnej života.

Malý počet bytov v unikátnej lokalite a architektonická kvalita projektu robia z kúpy bytu vo Vydrici stabilnú investíciu, ktorej hodnota bude časom rásť. Navyše, Vydrica ponúka aj možnosť zariadenia nehnuteľnosti na kľúč v cene bytu a službu profesionálneho prenájmu FitOut&Rent, pričom obe služby je možné využiť aj samostatne. A keďže je v súčasnosti parkovacie miesto v Bratislave cennou komoditou, pri vybraných bytoch s väčšími výmerami majú teraz klienti možnosť získať parkovacie státie v garáži v cene bytu.

V ponuke Vydrice je široký výber bytov rôznych rozmerov a dispozícií, v ktorých cene je kompletné zariadenie na kľúč od profesionálnych interiérových architektov a realizácia od spoľahlivých dodávateľov. Vďaka službe FitOut klient ušetrí peniaze a minimálne 2 až 3 mesiace času, ktoré by strávil výberom vhodného architekta, spoľahlivého zhotoviteľa a v neposlednom rade zháňaním nábytku, materiálov, doplnkov a spotrebičov. A vďaka tomu môže stihnúť kúpu aj kompletné zariadenie bytu ešte v tomto roku, teda pred zvýšením DPH.

Klientom Vydrice pomôžeme aj k výhodnej hypotéke

V súčasnej neistej situácii sa mnoho ľudí obáva, že získať financovanie na ich vysnívanú nehnuteľnosť bude náročné, nemožné a zdĺhavé. Klientom Vydrice sú k dispozícii hypotekárni poradcovia z Broker Service Group (BSG), ktorí vám poradia, ako si vybaviť výhodnú hypotéku. Dohodnite si konzultáciu telefonicky na 0948 689 142 a získajte hypotéku za čo najvýhodnejších podmienok a bez nečakaných komplikácii.

Kontaktujte nás

Dohodnite si stretnutie

Kontaktujte nás

Kancelárske priestory vo Vydrici

Kontaktujte nás

Obchodné priestory vo Vydrici